Hank Williams III – Alone & Dying

Ik kreeg de Yamaha MT100ii recorder van een collega. Sinds ik hem heb wou ik al een nummer ermee opnemen. De saturation die een bandopname geeft in combinatie met de lekkere bak ruis geeft toch een unieke sfeer. Ik moest uiteraard wel een bijpassen nummer vinden en dat is Alone & Dying geworden van Hank Williams III, uit de film Southlander.

 

 

Going away

Het idee van “Going away” is ontstaan uit een akkoordenschema wat ik had bedacht op gitaar. Uiteindelijk werd ik geïnspireerd door het nummer “Bang bang boom boom” van Beth Hart en heb de akkoorden omgezet naar piano.

 

Hidden Agenda

De gitaarriff van “Hidden Agenda” is geïnspireerd door de rockabilly sound. Door deze sound leek een Elvis-achtige zang en tekst het beste te passen bij dit nummer.

De drum is gemaakt in Fruity Loops Studio, hierna heb ik de gitaar, basgitaar en zang ingespeeld. Het opnemen doe ik met Adobe Audition.

Het geheel is uiteindelijk ook afgemixt in Fruity Loops.

 

Hank Williams III – Gutter Town

Hank Williams III is de kleinzoon van (naar mijn mening) de grondlegger van de country, Hank Williams Sr.. Naast de punk-metal die Hank III ook maakt, speelt hij ook graag country zoals zijn opa dat deed. Hij doet dit omdat hij vindt dat de “echte” country dood is, waar ik me eigenlijk wel, op enkele uitzonderingen na, mee kan vinden.

Dit is mijn cover van zijn nummer “Gutter Town” van het gelijknamige album.

 

The Beatles – Act Naturally

The Beatles hebben ook een aantal nummers uitgebracht die verdacht country-achtig zijn. “Act Naturally” is samen met “What goes on” een van mijn favoriete country-nummers van hun. Toevallig allemaal nummers gezongen door Ringo Starr…

De baspartij voor dit nummer kan beter ingespeeld worden door een echte bassist. Daarom is de bas ingespeeld door mijn vader Rob Luxen. De 2e stem is gezongen door zijn neef Fred van Hemert.

Zowel “Act Naturally” als “What goes on” spelen we ook met de band Nightcall!