Over mij

Ik ben Martin Luxen, geboren op 24 september 1984. Al van kinds af aan ben ik bezig met muziek. Ik heb een aantal jaren pianoles gehad toen ik rond de 7-8 jaar was. Hierna ben ik al snel overgegaan op de gitaar (tussenstapje was Ukelele omdat m’n handen te klein waren).

Van mijn ouders kreeg ik op m’n 13e mijn eerste elektrische gitaar, een Squier Stratocaster. Ik wilde graag elektrisch omdat ik zeer geïnspireerd was door Radiohead (met name The Bends).
Later ben ik wat steviger werk gaan spelen, geïnspireerd door bands als Metallica, Limp Bizkit, System of a Down en Korn. Ik begon samen met wat vrienden al snel een band genaamd “Silent Chaos”. Wij schreven zelf de nummers waardoor ik al vroeg in aanraking kwam met het schrijfproces. In totaal heeft band ongeveer een jaar of 7 bestaan.

Naarmate ik ouder werd (laten we zeggen 20+) werd mijn muzieksmaak een stuk breder. Ik kwam in aanraking met country (voornamelijk de oudere country als Johnny Cash, Hank Williams) en rockabilly. Omdat ik afgestudeerd was (HTS Elektrotechniek) kwam er ook wat meer geld in de lade en ben ik me gaan interesseren in het productiegedeelte van muziek, de resultaten zijn op de site te vinden.
Daarnaast speel ik met groot plezier gitaar en mondharmonica in de band Nightcall, waarmee we voornamelijk muziek uit de jaren ’50 en ’60 spelen.

Overdag werk ik bij Alflex Technologies als elektrotechnisch adviseur en verkoper. Daarbuiten probeer ik me zoveel mogelijk bezig te houden met muziek en mijn andere hobby, mijn Chevrolet Impala uit 1965.